Winter

Notre-Dame de Bellecombe maakt deel uit van Espace Diamant (192 km pistes), samen met Crest Voland, Praz sur Arly, Flumet en Les Saisies/Hauteluce. Wat opvalt zijn de gevarieerde pistes met 360° uitzicht op de Mont Blancketen, de Beaufortain- en de Aravismassieven. Van eerste glijmomenten voor de kinderen tot spannende zwarte pistes. Voor elk wat wils en afwisseling troef.

Bovendien kan je makkelijk afwisselen met Les Contamines (25 min), La Clusaz (20 min) et Chamonix (40 min).

Ski/Snowboard

Ontdek Espace Diamant en Les Contamines .

Zomer

Verzot op de bergen of eerste stappen naar een bergvakantie? Notre Dame de Bellecombe en de regio hebben alles voor een deugddoende vakantie. Je kan rustig inlopen op de nabijgelegen toppen tot 2000 m en 2500 m. Wandelkaarten zijn te koop in de Office de Tourisme. Na het afdalen, kan je nog een duik nemen in de zwemvijvers van Flumet (vlakbij) of Combloux (20 min).

Fietsen

Heb je de mountain bike mee of je wegfiets dan heb je de tochten maar uit te kiezen. Notre Dame ligt op de Col des Saisies (regelmatig beklommen in recente Tourritten), en ook Aravis, Colombière, Forclaz enz zijn heel dichtbij. Check even de fietswebsites en bereid je tocht al voor. Voor de mountainbike en downhilladepten, zeker eens Les Saisies doen.
En kunnen we ook op het vlakke rijden? Jazeker, er is een prachtige voie verte van om en bij de 70 km die vertrekt van Albertville of Ugine en die je naar en rond het meer van Annecy brengt. Vergeet ook niet dat elke fiets vandaag ook elektrisch te huur is.

Kinderen

Voor de kinderen zijn er in de zomer altijd een massa activiteiten en is er een keuze tussen de zwemvijvers van Flumet en Combloux of het meer van Annecy. Maar ook het mooie olympische zwembad van Megève en de Palais des Sports met zijn klimmuur en ijspiste zijn aanraders. Ga met hen ook eens de hoogte opzoeken met de Tramway du Mont Blanc vanuit Saint Gervais of zelfs Aiguille du Midi in Chamonix. Spannend !

 

Wandelen

Voor de gevorderde bergwandelaar, is een verplaatsing naar Beaufort en de Beaufortain-keten een must. Het wordt allemaal wat wilder en buiten de begane paden maar zeker doenbaar. Een gidsje dat je dan in huis moet halen is Randonnées du Beaufortain. Te koop in de krantenwinkels.

Aan geoefende stappers hoeven we het Mont Blanc-massief met zijn onuitputtelijke mogelijkheden niet uit te leggen.

Voor de periodes en tarieven
Klik hier!