Fiets

Beste fietsliefhebber, geoefend of niet; Savoie biedt voor elk wat wils.

Voor de cyclotoerist zal de streek geen geheimen kennen. De Tourkaravaan en de Criterium du Dauphiné komen jaarlijks voorbij. Beroemde en “beruchte” cols zoals Saisies, Aravis, Colombière, Cormet de Roselend, Col du Joly, Col des Prés, Côte de Domancy, … liggen voor het grijpen. Goeie mengeling ook van trainingscols en iets pittigere beklimmingen

Nu, ook in de bergen kan er op het vlakke getraind worden. In de buurt vind je de fantastische “ voie verte “ rond het meer van Annecy. Maar liefst 75 kilometer vlak met zicht op meer en bergen van Albertville of Ugine naar Annecy en terug. Uiteraard kan je ook kortere tochtjes inplannen rond het meer.

La voie verte du lac d’Annecy

Ook mountainbikers en gravelbikers kunnen hun hartje ophalen op de vele tracks en downhillpaden in Les Saisies bijvoorbeeld.

Je kan weg/gravelfiets of mountainbike (ook elektrisch) ter plaatse huren. We hebben zowel toerismefietswinkels als gespecialiseerde weg- en mountainbike winkels.
Speciaal voor fietsers heeft Chalet La Leontine een afgesloten garage/fietsbergpplaats en een wasmachine om de bezwete shorts ieder avond te wassen.

Hieronder vind je alvast een aantal weken waarin er fietsevenementen zijn zodat je zelf kan deelnemen of de profs gaan bewonderen.

* 9 juni 2024 Megève Mont Blanc 90, 120 of 140 km
* 8 tot 14 juni 2024 – Week van de fiets met Criterium du Dauphiné en elke dag georganiseerde tochten in en rond de Aravisketen
*28-30 juni 2024 Cyclomontagnarde de Haute Savoie 221 km
*29 juni 2024 Ultra MB race 70-100-140km
*03 juli 2024 – Tour de France – Vertrek in Saint Jean de Maurienne
*13 juli 2024 Tour du Mont Blanc Solo of Duo
*23-24 en 25 augustus 2024 De Col op voor Kom op tegen Kanker – Col Des Saissies